Körmöczi Júlia Asztro-oktatás A rejtett Aszcendens

A rejtett Aszcendens

Az igazán ösztönös és kiszámíthatatlan reakciók magyarázata

Az asztrológus által pontosan elkészített horoszkóp nagyon sokrétű elemzésre nyújt lehetőséget. A legtöbb ember horoszkópjában vagy a Nap jegy, vagy az Aszcendens jegye a domináns, így a „rejtett” viselkedési mintákat is azoknak megfelelően hozza a horoszkóp tulajdonosa. Viszont előfordul, hogy a rejtett Aszcendens egy harmadik jegyet képvisel, ami miatt azokban a helyzetekben, ahol hirtelen, spontán, ösztönösen kell dönteni, vagy reagálni nem az ember megszokott viselkedését tapasztaljuk, hanem valami egészen mást. Sőt olykor nagyon meglepőt. Egyik ismerősöm Szűz napjeggyel és Mérleg Aszcendenssel született, ám a rejtett Aszcendense Kos. Mindenki meglepődött, mikor egy heves kitörést produkált, mert a Szűz és a Mérleg sem egy hangosan kiakadós fajta. Tehát, ha nagyon meglepő reakcióval találod szembe magad, keress egy meglepő rejtett aszcendenst a háttérben!

Kiszámítása rendkívül egyszerű, minden égitest és az Ascendens pontokat kap. Ezeket vizsgáljuk elemek és minőségek szerint. Amelyik elem és minőség „nyer”, annak a képviselő jegye lesz a rejtett Aszcendens. Táblázatban megjelenítve teljesen egyértelmű lesz.

Pont értékek:

  • Az Ascendens, a Nap és a Hold mindig 2 pont
  • Az Uralkodó bolygó értéke is 2 pont – (Uralkodó bolygó az Ascendens jegyének ura)
  • A többi bolygó 1-1 pont

Oroszlán és Rák Ascendens esetében (amikor a Nap, illetve a Hold az Uralkodó bolygó,) nem kapnak az uralkodó bolygók plusz 2 pontot!

////////KardinálisSzilárdVáltozó
TűzKosOroszlánNyilas
FöldBakBikaSzűz
LevegőMérlegVízöntőIkrek
VízRákSkorpióHalak
Elemi és minőségi táblázat

A táblázat igen egyszerű, a függőleges oszlopok a minőségeket jelölik, a vízszintes sorok pedig az elemeket.

Innentől kezdve látható, hogy abba a cellába írjuk az adott bolygót, amelyik jegyhez tartozik. És így soronként és oszlopontként is összeadhatóak a pontértékek. (A legtöbb asztrológiai program ezt fel tudja rajzolni, sőt a pontok értékét is be lehet állítani benne egyénileg, mégis azt javaslom, hogy kézzel rajzoljuk fel ezeket, mert sokkal jobban „belevisz” a képletbe, ha van kézzel írt jegyzetünk.)

Ide teszek egy általm elkészített valós képlethez tartozó táblázatot, hogy jól látható legyen, hogy milyen ez a valóságban. Kb 3 perc felrajzolni és kiértékelni.

A képlet Brad Pitt-é.

Brad Pitt radix

Kékkel jelöltem azokat a horoszkópelemeket, melyek 2 pontot érnek, így tudjátok követni, hogy miért az adott értékek jöttek ki.
És így végül lászik, hogy a Kardinális Föld elem jegye, vagyis a Bak jegy lett Brad Pitt Rejtett Ascendense.
Nyilván az ő esetében ez sejthető volt, hiszen a Bak jegyben bolygótorlódást látunk.

De a gyakorlat nem mindig ennyire egyszerű, hiszen sok esetben fordul elő, hogy valamelyik elem vagy minőség „holtversenyben” nyer, és így nehéz eldönteni, hogy mi is a Rejtett Ascendens. Erre az esetre is hoztam példát.

Breadley Cooper képlete lesz segítségünkre.

Látható, hogy a két nyertes befutó a Bak és a Mérleg. Ha mégis szeretnénk dönteni, akkor érdemes aszerint súlyozni, hogy melyik elem tűnik a résztvevő horoszkópelemek miatt fajsúlyosabbnak.

Bradley Cooper radix

Ha Nap és Hold kerül mérlegre például az Uralkodó bolygóval, akkor hajalmos vagyok a két fővilágosítót előnyben részesíteni. Itt viszont a képletnek van egy sajátsága, ami a Bak irányba tolja számomra a döntést. Ez pedig az egzakt oppozíció a Szaturnusz és a Nap között. Azzal hogy a Nap – tehát az identitás – szoros kötésben áll a Szaturnusszal (a Bak jegy urával), így a viselkedésben is számíthatunk ennek megjelenésére, ezért fontosabb érv, mint a Hold és az Ascendens levegős jegye. Ilyenkor végeredményben érdemes majd a klienssel közösen kideríteni, hogy ő mit él meg a hétköznapjaiban.

Related Post

Elemzés 1 perc alattElemzés 1 perc alatt

Egyszerű horoszkópelemzés Nicolas Cage képletén szemléltetveA személyiségelemzés egyik lehetséges útvonala, ha a születési horoszkóp bolygóit kozmikus és lokális (jegy és házbeli) elhelyezkedésük alapján egy-egy mondatba foglaljuk. Az alapgondolatot Hajo Banzhaf