Körmöczi Júlia Asztro-tranzit A Vénusz a Vízöntőben halad

A Vénusz a Vízöntőben halad

2023.01.03-tól 2023.01.27-ig

A Vénusz többek között a harmónia, a szeretet kifejezés, a nőiség és az anyagiak jelölője. A Vízöntő jegy adja most ezeknek a princípiumoknak a keretet. A Vízöntő az átlagostól eltérő, elvek mentén haladó, független és humánus. Kiáll amellett, ami neki fontos, és elhatárolódik attól, amivel nem ért egyet. Képes inkább egyedül maradni, mintsem olyan közegben legyen, ami számára nem megfelelő.

A harmónia és szeretetkifejezés tehát a Vízöntőben kicsit távolságtartó néha akár hűvösnek is érezhető, ugyanakkor nagyonis szigorú elveket valló. Tehát ne várjunk bevonódást, ne várjunk nagy érzelmektől fűtött megnyilvánulásokat. Elveket, és érveket viszont várhatunk, ha nézeteltérésre kerül a sor. Mondjuk úgy, hogy hajlamosabbak lehetünk az érzelmi dolgokat is az agyalás körébe utalni.

A szépség ideálja itt az átlagtól eltérő, ugyanakkor megengedő. Szép lehet minden, ami valahogy megállít, gondolkodásra késztet, akár meg is hökkent. Ha van akár csak egy ember is, akinek tetszik, akkor maradhat – de ne higgyük, hogy bárki kényszeríthet rá, hogy szeressük. „Élni és élni hagyni” a Vízöntő keretrendszer mottója.

Mi történik az anyagiakkal? Itt válik igazán érdekessé, hogy uralmi csere áll fenn a Bika Uránusz és Vízöntő Vénusz között. Évek óta nézzük, hogy hogyan bolygatja fel az Uránusz a rendet, legyen az értékrend, vagy a világ pénzügyi rendszere. Most felgyorsulhat ez a folyamat. Ami évek alatt eljutott egy szintre, az most január folyamán kipattan, végleg átalakul és visszafordíthatatlansága végképp megnyilvánul. Hosszú távú elköteleződésekre kevéssé alkalmas, kötöttségeket rosszul kezelő időszak ez. Tehát nem látszik a megfontoltság, annál inkább a már-már megmerevedett elvek menti korlátdöntögetés.

Ha úgy nézzük, hogy végre minden adott arra, hogy végleges változások jöjjenek el, akkor örülhetünk is ennek az időszaknak. Ha rettegünk a változástól, akkor viszont érdemes felkötni a gatyánkat.

Nem akarok nagy szavak durrogtatni, de a Vénusz egy érdekes előszele annak, ami március második felében érezhető lesz, hiszen a tavaszi napéjegyenlőséget követően a Plútó megmutatja magát a Vízöntőben, és aztán hosszú évek alatt ugyan, de el fogja érni azokat a pontokat, amiken most a Vénusz (mint kis jótevő) végighalad. Amit a Vénusz most kivált, annak van esélye, hogy radikálisabb formában a Plútóval folytatódik majd. Érdemes a Vénusz szempontjai alapján (tehát a fent felsorolt princípiumok alapján) figyelni az eseményeket január 27-ig, hogy legyen fogalmunk arról, hogy milyen témákat fog érinteni egyéni szinten a Plútó márciusban, és majd később 2024. januártól 2044- januárjáig tartó útján a Vízöntőben.

Related Post